107. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ, Α. Ραντ

ΤΙΤΛΟΣ: Εμείς οι ζωντανοί
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Άυν Ραντ
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑΗ αγάπη για τους συνανθρώπους μας/Οι φιλικοί δεσμοί/Η αγάπη
ΑΛΛΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑΗ βιοπάλη/Το αγωνιστικό πνεύμα του ανθρώπου, Οικογενειακές σχέσεις
ΕΙΔΟΣ: Μυθιστόρημα
ΕΤΙΚΕΤΕΣΕλευθερία,Έρωτας, Θέληση, Κομμουνισμός, Ρωσία, Φτώχεια/Βιοπάλη
ΔΙΑΦΟΡΑ:
ΣΕΛΙΔΕΣ593
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ-ΚΡΙΤΙΚΗ: Μπορεί κανείς να τη διαβάσει εδώ.
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
  1. Προσπάθησε να εξηγήσεις τον τίτλο του βιβλίου με βάση το περιεχόμενό του.
  2. Ποιες είναι οι δύο κυρίαρχες ιδεολογίες που συγκρούονται στο βιβλίο; Προσπάθησε να αναφέρεις βασικά χαρακτηριστικά της καθεμιάς.
  3. Nα σκιαγραφήσεις τον χαρακτήρα της Κίρας Αργκούνοβα, πρωταγωνίστριας του βιβλίου, μέσω των πράξεών της σε όλη την υπόθεση του έργου.
  4. Να σχολιάσεις τη φράση του βιβλίου: «Η λεγόμενη αμερόληπτη δικαιοσύνη είναι αστική προκατάληψη. Εδώ είναι δικαστήριο ταξικής δικαιοσύνης».
  5. Προσπάθησε να δώσεις ένα άλλο τέλος στο βιβλίο.
  6. Εάν έπρεπε να συνεχίσεις το βιβλίο, ποια τύχη θα επιφύλασσες για τον Βικτόρ Νουνάγιεφ και τον Λέο Κοβαλένσκι, πρωταγωνιστών του βιβλίου;
  7. Η συγγραφέας αναφέρει για το βιβλίο: «Το “Εμείς οι ζωντανοί” δεν είναι ένα μυθιστόρημα για τη Σοβιετική Ρωσία. Είναι ένα μυθιστόρημα για τον άνθρωπο ενάντια στο κράτος. Κεντρικό θέμα του είναι η ιερότητα της ανθρώπινης ζωής – χρησιμοποιώ τη λέξη ιερότητα όχι με τη μυστικιστική της έννοια, αλλά με την έννοια της υπέρτατης αξίας»». Να σχολιάσεις τα παραπάνω σε μια παράγραφο 80-100 λέξεων.
  8. Συγγραφέας του βιβλίου είναι η Άυν Ραντ. Κάνε μια μικρή παρουσίαση της ζωής και του έργου της. Διακρίνεις κάποια κοινά σημεία ανάμεσα στη δική της ζωή και σ΄ αυτή της πρωταγωνίστριας του βιβλίου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου