163. ΛΟΓΙΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ, Μ. Καράνθα


ΤΙΤΛΟΣ: Λόγια δηλητήριο

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Μάιτε Καράνθα

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Οικογενειακές σχέσεις

ΑΛΛΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Εφηβικοί Έρωτες

ΕΙΔΟΣ: Μυθιστόρημα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Αστυνομικό, Βαρκελώνη, Εφηβεία, Σεξουαλική κακοποίηση, Σχέση μητέρας-κόρης, Φιλία

ΔΙΑΦΟΡΑ:

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ-ΚΡΙΤΙΚΗ: Μπορεί κανείς να τη διαβάσει εδώ.

ΣΕΛΙΔΕΣ: 274

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Κέδρος, 2017

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
  1. Ποια λάθη κατά την ανατροφή της πρωταγωνίστριας έκαναν οι γονείς της; Γράψε τις σκέψεις σου σε 1-2 παραγράφους.
  2. Σχολίασε το παρακάτω χωρίο του βιβλίου: «Τα παιδιά δεν κάνει να μεγαλώνουν με απόλυτη ανεκτικότητα. Δε γίνεται να εμπιστευθεί κανείς τα κριτήριά τους, που σε αυτή τη φάση ακόμα διαμορφώνονται. Οι γονείς πρέπει να βάζουν τα όρια».
  3. Να σχολιάσεις τις παρακάτω φράσεις που ίσως αποτελούν έκφραση διαφορετικής φιλοσοφίας ανατροφής των παιδιών από τους γονείς: «Άφησέ τη να μάθει να κάνει λάθη», έλεγε ο ένας., «Κάποια λάθη τα πληρώνει κανείς σε όλη του τη ζωή», απαντούσε ο άλλος.
  4. Η υπόθεση διαδραματίζεται στη Βαρκελώνη. Προσπάθησε να κάνεις μια παρουσίαση με τα κυριότερα αξιοθέατα αυτής της πόλης.
  5. Τι σημαίνει η φράση «Το κουτί της Πανδώρας» που αναφέρεται στο βιβλίο; Προσπάθησε να σχηματίσεις 1-2 φράσεις, ώστε να φαίνεται η σημασία της έκφρασης.
  6. Ποια ήταν η πολιορκία της Αλεσίας; Γιατί θεωρείται δείγμα της ευφυΐας του Καίσαρα; Εάν θέλεις, παρουσίασε και εικόνες που θα βρεις στο διαδίκτυο στους συμμαθητές σου.
  7. Τι παρατηρήσεις έχει σαν κάνεις σχετικά με τον τρόπο που είναι γραμμένο το βιβλίο; Ειδικότερα να επιμείνεις στην οπτική γωνία του αφηγητή και τις συνέπειες που επιφέρει στην αφήγηση.
  8. Ολοκληρώνοντας το βιβλίο αποφασίζεις να γράψεις στο ημερολόγιό σου τις σκέψεις σου. Ιδιαίτερα να επιμείνεις στα συναισθήματα που σου δημιουργούνται για τους πρωταγωνιστές της ιστορίας που διάβασες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου